Elektriciteitswerken en problemen laten oplossen door elektricien Antwerpen

Elektriciteitsproblemen herkennen

Verouderde, beschadigde of anderszins slecht geïnstalleerde en onderhouden bedrading is niet iets om lichtvaardig mee om te gaan. Er zijn honderdduizenden elektrische branden in de Verenigde Staten per jaar die huishoudens achterlaten met dure reparaties en ziekenhuisrekeningen. Laat uw huishouden er niet één van zijn. Houd uw zintuigen alert voor deze gemakkelijk te herkennen waarschuwingssignalen voor defecte elektrische bedrading.

Meer informatie over elektriciteitswerken van een elektricien uit Antwerpen vind je op www.elektricien-jk.be

WAARSCHUWING: Deze waarschuwingsborden zijn alleen bedoeld voor inspectiedoeleinden. Als u problemen vindt met uw elektrische systeem, probeer het dan niet zelf te repareren of er aan te sleutelen. Neem contact op met een lokale IBEW/NECA-elektriciteitsprofessional.

HOUD DE STROOMONDERBREKERS IN DE GATEN

Het is gebruikelijk dat een stroomonderbreker naar huis gaat. Dat is waar ze voor ontworpen zijn; schakel je stroom uit als het systeem overbelast is. In de meeste gevallen moet u het gewoon weer inschakelen en doorgaan met uw taken. Als uw stroomonderbreker echter vaak uitvalt – meerdere keren per maand of meer – is dat een duidelijk teken dat er een dieper, mogelijk gevaarlijk probleem is in de elektrische bedrading van uw huis.

KIJK EN LUISTER VOOR FLIKKERENDE, ZOEMENDE OF DIMMENDE LICHTEN

Het feit dat uw stroomonderbreker niet is geactiveerd, betekent niet dat er geen probleem is met uw elektrische bedrading. Een ander symptoom van verouderde of beschadigde bedrading is flikkerende, zoemende of dimmende lichten. Als uw lampen zoemen wanneer ze worden ingeschakeld of flikkeren/dimmen wanneer u meerdere apparaten gebruikt, is dit een duidelijk teken dat de bedrading van uw huis een professionele upgrade vereist.

KIJK UIT VOOR GERAFELDE OF GEKAUWDE BEDRADING

Meestal veroorzaakt door knaagdieren, huisdieren en amateurklusjesmannen, is elke beschadigde bedrading als deze een groot schok- en brandgevaar. Het is van het grootste belang dat als u vindt of vermoedt dat er problemen van deze aard zijn, u contact opneemt met een elektricien of bedradingsdeskundige om de bedrading van uw huis te inspecteren en te vervangen.

ZOEKEN NAAR VERKLEURING, VERSCHROEIING EN ROOK

Houd een oogje in het zeil bij de stopcontacten in uw huis. Als u verkleuring of schroeiplekken op uw stopcontacten opmerkt, kunt u er zeker van zijn dat de bedrading in uw huis op een of andere manier beschadigd is en warmte afgeeft. Die warmte is al schadelijk voor uw huis en kan nog veel erger zijn als u het niet controleert.

GEVOEL VOOR WARME OF VIBRERENDE WANDCONTACTDOZEN

Een andere manier om erachter te komen of de bedrading in uw huis slecht is gegaan, is door te controleren op gevoel. Zonder enige bedrading aan te raken, voel je de stopcontacten van je huis direct op warmte of trillingen. In het geval van een van beide, laat een elektricien de losse of beschadigde bedrading controleren en vervangen.

GEUR VOOR VERBRANDING EN VREEMDE GEUREN

Gebruik uw neus om de bron van het probleem uit te snuffelen wanneer u een elektrisch probleem in uw huis vermoedt. Ruik aan brandende, rokerige of vreemde geuren op de plaats van de stopcontacten, maar ook aan uw elektrische paneel. Brandende geuren betekenen dat de brandschade al begonnen kan zijn en, als dat het geval is, is het noodzakelijk om het onmiddellijk te laten repareren door een elektrische professional.